Na sceni pozorišta Kulturnog centra Trebinje sinoć su gostovali glumci  „Okret teatra“  iz Beograda sa predstavom  „Sumnjivo lice“.

Članovi pozorišne trupe Okret teatar“:Marko Nikolić, Marija Ćeranić, Nikola Krneta, Danijela Tanasković i Milan Vranešević svojim glumačkim senzibilitetom dodatno su oplemenili sjajan tekst Branislava Nušića.

Oživjevši likove, čije je mane i površnosti Nušić opisao prije više od jednog vijeka, svojim dinamičnim i duhovitim izvođenjem, sa scenografijom koja sadrži i filmske sekvence, beogradski ansambl je sinoć pokazao da  „Sumnjivo lice“  ne poznaje ni vremenska ni prostorna ograničenja.

„Okret teatar“  je osnovan 2012, sa željom da svojim predstavama djeci i omladini približi svijet lektire, prvenstveno klasična djela srpske književnosti.

„Sve je počelo s idejom da se fokusiramo na dela usko vezana za lektiru jer znamo da, nažalost, danas deca ne čitaju previše. Tako smo spojili lepo i korisno, pozorište i književnost. Dosadašnji odziv publike i reakcije bili su sjajni“, navela je glumica  Marija Ćeranić. Ona dodaje da su, osim sa predstavom  „Sumnjivo lice“, do sada nastupali i sa komadom  „Kir Janja“ širom Srbije, Crne Gore i u Mađarskoj.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti u Trebinju sinoć su bili u prilici sagledati djelo našeg velikana iz jednog drugačijeg ugla, a glumce su sa scene ispratili zasluženim, gromkim aplauzom.

 

Izvor: KC Trebinje