Na Zubačkim Ublima sinoć je održan Veliki narodni sabor, koji je na druženje i zabavu okupio brojne Trebinjce i posjetioce iz susjednih hercegovačkih i crnogorskih opština.

Saborovanje naroda pozdravio je gradonačelnik TrebinjaLuka Petrović– istakavši da okupljanje Hercegovaca i Crnogoraca na Zubačkim Ublima treba da ostane tradicija, na šta nas obavezuje i istorijsko pamćenje junačke i slobodarske prošlosti ovog kraja.

Petrović je kazao da je razvoj sela jedno od važnih opredjeljenja gradske uprave, podsjetio da je upravo na Zupcima u toku izgradnja vodovodnog sistema, da se investira i intenzivno gradi i u drugim dijelovima grada, te da Trebinje, razvojnim zamahom i bogatstvom sadržaja koje nudi posjetiocima, danas dobija obrise većeg grada nego što jeste.

-Mnogo štošta je nedostajalo našem gradu. Naravno da smo zasukali rukave i krenuli u ozbiljan rad. Novaca imamo, mladi nam trebaju da ostaju u Hercegovini, da im damo priliku da rade. To radimo i ovih dana: sljedeće sedmice će preko 70 mladih ljudi početi pripravnički staž u Trebinju. Svako ko hoće da radi – slobodno može da nam se javi. Samo onaj ko neće da radi – taj nam ne želi dobro – poručio je Petrović.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što vijekovima unazad dva najbliža i bratska grada i na nivou lokalnih administracija danas imaju izuzetnu saradnju.

-Želim da iskažem i zadovoljstvo onim što vidim ovdje kod vas u Trebinju – kako se domaćinski i odgovorno radi, na čemu čestitam ovoj gradskoj upravi. Zaista je očigledno da Trebinje svakodnevno mijenja izgled – kad god ovdje dođem vidim značajne razlike i napredak – istakao je Katić.

U kulturno-zabavnom programu saborovanja posjetioce su ove godine zabavljali popularni glumac Dragan Marinković – Maca i bend „Evergrin“, dok su igrom i pjesmom na našu folklornu tradiciji podsjetili veterani Gradskog KUD-a „Alat Svislajon“, Ansambl nacionalnih igara „Jovan Dučić“ i mladi guslar Mitar Višnjić.