Требињски Факултет за производњу и менаџмент Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је јуче крсну славу – Преподобног Јована Дамаскина, те Дан факултета и 23 године од оснивања ове високообразовне установе.

Декан Факултета за производњу и менаџмент Душан Јокановић рекао је да је за протекле 23 године ова образовна установа постала препознатљива на академском небу Републике Српске и региона.

“У претходном периоду сачували смо висок ниво квалитета наставног процеса и подигли квалитет научноистраживачког рада на вишу коту. Посебно бих апострофирао улазак студената, током студирања, у привредне токове и рјешавање многих привредних проблема кроз њихову практичну наставу”, навео је Јокановић.

Вршилац дужности градоначелника Требиња Мирко Ћурић пожелио је свим запосленим на овом факултету да и даље буду носиоци развоја високог образовања у Херцеговини.

“Факултет за производњу и менаџмент израстао је у респектабилну установу. Откад постоји овај факултет је дао допринос, не само образовању младих, него и развоју Требиња”, нагласио је Ћурић.

Он је захвалио свим професорима, али и младима који су се одлучили да диплому високог образовања стекну управо у Требињу.

“Градска управа увијек је препознавала важност ове установе, а није изостала ни помоћ Владе Републике Српске. Посљедње двије године издвојили смо значајна средства, а увели смо и стипендије за дефицитарна занимања. Зато сада имамо добро опремљен факултет и добре услове за рад”, указао је Ћурић.

 

Извор: Град Требиње