У први разред Основне школе „Ристо Пророковић“ уписан је 101 ученик што значи да ће у школским клупама од септембра сјести четири првачића више него прошле школске године.

У Матичној школи први разред похађаће 82 малишана, док ће у подручним одјељењима школовање почети 19 ученика. Од подручних школа највише првачића имаће Крекови гдје је уписано пет ученика.

Директорица школе Мара Шаран каже да ће у новој школској години невесињска основна школа у свим разредима имати 23 ученика мање, али да охрабрује то што се број првачића није смањио.

Она подсјећа да је ОШ „Ристо Пророковић“ покренула иницијативу за додјељивање посебног статуса овој образовној установи, додајући да би позитиван одговор ресорног министарства одагнао сталну бригу да евентуално нека нова рационализација мреже школа доведе до гашења подручних одјељења.

Шаран наглашава да су резултати екстерне провјере ученичких постигнућа показали да је невесињска основна школа у самом врху Републике Српске по квалитету наставе и знању ученика.

Vukovci 31

 

Извор: Радио Невесиње