U Batkovićima je juče svečano otvoreno sportsko igralište sa potrebnim mobilijarom i ogradom u čiju izgradnju je uloženo oko 25.000 KM. 

Teren je prvenstveno namijenjen za sport i rekreaciju djece i omladine iz naselja Miljevac, Šurići, Živalj i Batkovići. U finansiranju i realizaciji ovog projekta učestvovali su Vlada Republike Srpske, Opština Nevesinje, HET, Organizacija kreativnog okupljanja, Elektrohercegovina, Nevesinjeputevi i mještani.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija naglasio je da je izgradnja sportskog terena u Batkovićima najljepši primjer kako se uz dobru inicijativu i složnost mjesne zajednice mogu uraditi važni projekti. On je najavio da će do nedjelje biti završeno i igralište na Gvozdu, a do kraja godine i u Lapčevinama i kod Dječijeg vrtića.

U ime mještana Anđelko Grahovac se zahvalio svim institucijama, preduzećima i pojedincima koji su pomogli da Batkovići dobiju mjesto gdje će djeca i omladina razvijati zdrav sportski duh. Najglasio je da ih posebno raduje to što igralište otvaraju tokom olimpijske sedmice u Nevesinju i tako na najljepši način promovišu sport, zajedništvo i zdrav život.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje