У Батковићима је јуче свечано отворено спортско игралиште са потребним мобилијаром и оградом у чију изградњу је уложено око 25.000 КМ. 

Терен је првенствено намијењен за спорт и рекреацију дјеце и омладине из насеља Миљевац, Шурићи, Живаљ и Батковићи. У финансирању и реализацији овог пројекта учествовали су Влада Републике Српске, Општина Невесиње, ХЕТ, Организација креативног окупљања, Електрохерцеговина, Невесињепутеви и мјештани.

Народни посланик Илија Таминџија нагласио је да је изградња спортског терена у Батковићима најљепши примјер како се уз добру иницијативу и сложност мјесне заједнице могу урадити важни пројекти. Он је најавио да ће до недјеље бити завршено и игралиште на Гвозду, а до краја године и у Лапчевинама и код Дјечијег вртића.

У име мјештана Анђелко Граховац се захвалио свим институцијама, предузећима и појединцима који су помогли да Батковићи добију мјесто гдје ће дјеца и омладина развијати здрав спортски дух. Најгласио је да их посебно радује то што игралиште отварају током олимпијске седмице у Невесињу и тако на најљепши начин промовишу спорт, заједништво и здрав живот.

 

 

Извор: Радио Невесиње