Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija na državnim visokoškolskim ustanovama za 2018/2019. godinu. Za dodjelu stipendija mogu konkurisati studenti sa prebivalištem u opštini Nevesinje koji su prvi put upisali drugu ili više godine studija.

Djeca poginulih boraca Otadžbinskog rata, djeca bez roditeljskog staranja, studenti sa posebnim potrebama i učenici generacije neće biti rangirani sa ostalim kandidatima i dovoljno je da prilože potvrdu o upisu u parni semestar. Konkurs je otvoren do kraja godine.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglašava da je Nacrtom budžeta za 2019. godinu planirano da se za stipendije izdvoji 160.000 KM. Dodaje da su ova sredstva značajna za mlade ljude koji pohađaju fakultete i njihove porodice.

− Naša je želja da se bar polovina fakultetski obrazovanih Nevesinjaca nakon studija vrati u svoju opštinu i znanjem i energijom pomogne njen razvoj − ističe Avdalović.

Planirano je da visina stipendije iznosi 100 KM.

Komisija za dodjelu studentskih stipendija na osnovu Pravilnika o stipendiranju utvrdiće preliminarnu listu kandidata koji budu ispunjavali uslove konkursa.

 

Izvor: Radio Nevesinje