Извршни директор за техничке послове у „Електро-Херцеговини“ Небојша Рикало потврдио је за Радио Невесиње да ће данас покушати да обезбиједе још један алтернативни вод за напајање потрошача у Невесињу док траје отклањање квара на далеководу Мостар – Невесиње.

Општина Невесиње се тренутно напаја преко далековода Берковићи – Удбина који је ограничене снаге па се потрошачи наизмјенично укључују по неколико часова.

Рикало каже да су након обиласка мјеста хаварије у Драчевицама закључили да ситација није оптимистична и да радници Електропреноса БиХ квар отклањају у тешким условима и на неприступачном терену.

̶ Са надлежним у Електро-дистрибуцији Мостар договорили смо да искористимо један 10-киловолтни далековод и преспојимо га на неоштећени дио далековода Мостар – Невесиње што би обезбиједило додатну снагу за потрошаче у Невесињу ̶ објаснио је Рикало. Према његовим ријечима, то је сложен организационо-технички посао, али се надају да ће успјети да успостављањем још једног алтернативног вода ублаже постојеће редукције у Невесињу.

Рикало наглашава да радници Електропреноса БиХ у чијем власништу су далеководни стубови чине максималне напоре да отклоне квар, као и радници „Електро-Херцеговине“ који обезбјеђују алтернативно напајање. Моли и потрошаче за разумијевање и рационалну потрошњу струје док се не успостави редовно снадбијевање.

Извор: Радио Невесиње