U Nevesinju je juče bio veliki sportski praznik. 

U kolijevku viteških tradicija stigao je sportski velikan iz srpske prijestonice – Crvena Zvezda. Veterani beogradskog kluba i nevesinjskog Veleža odigrali su humanitarnu fudbalsku utakmicu, a sav prihod od 1.700 prodatih ulaznica namijenjen je za izgradnju sportskog terena u Prebilovcima.

Organizatori utakmice su bili Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, Opština Nevesinje i FK „Velež“. Rezultat koji je bio u drugom planu glasio je 3:1 za Zvezdu. Dva puta se u strijelce upisao Stojanović i jednom Dabić, a pogodak za Velež djelo je Slobodana Šiljegovića.

Crvena Zvezda ima pristalice širom svijeta, ali je ljubav Nevesinjaca prema ovom klubu ipak drugačija – velika, iskrena i vječna. Delije su na početku utakmice priredile bakljadu i tokom čitavog susreta pjesmom uljepšavali ovaj sportski praznik.

Karasi, Borovnica, Aćimović, Mirosavljević i družina bili su oduševljeni prijemom na Gradskom stadionu.

Sveštenik Čapljinske parohije Marko Gojačić kaže da je ovo veliki dan za Nevesinje i Prebilovce.

− Slavu hrama uveličali smo ovim prelijepim sportskim događajem koji je bio značajan i sa humanitarnog aspekta pošto su prikupljena sredstva za izgradnju sportskog terena u stradalnom srpskom selu − istakao je Gojačić.

Dvostruki strijelac za Crvenu Zvezdu Nenad Stojanović naglašava da mu je velika čast što je učestvovao u jednoj ovakvoj humanitarnoj utakmici.

− Bili smo svjedoci koliko se ovdje u Nevesinju poštuje i cijeni Zvezda i to je lijep osjećaj koji nas i motiviše da igramo ovakve utakmice – istakao je Stojanović.

Veteran Veleža Vukašin Bejatović kaže da mu je bila velika čast da učestvuje u ovoj humanitarnoj manifestaciji.

− Bilo je zadovoljstvo igrati sa Zvezdinim asovima i nadam se da smo opravdali povjerenje naših navijača − dodao je Bejatović.

Sportski direktor Veleža Tomislav Stajić naglašava da je ovo prvi put da legende Zvezde kojima smo se toliko divili dođu u naš grad.

– Nadam se da smo ovim događajem uveličali Nevesinjsku olimpijadu i pokazali humanost za Prebilovce − istakao je Stajić.

Nakon utakmice Zvezdina ekspedicija uputila se u portu Sabornog hrama gdje se održavao koncert Etno grupe „Simonida“. Druženje predstavnika dva kluba,  Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, opštine Nevesinje, igrača, navijača i prijatelja nevesinjskog Veleža nastavljeno je u restoranu „Bukvica“. Razmijenjeni su pokloni i dogovoreni naredni susreti.

 

Izvor: Radio Nevesinje