Удружење грађана „Талас 059“ је почело са имплементацијом активности у оквиру пројекта  “Иницијатива младих за смањење потражње дрога“. Пројекат је подржан од стране RIPPO фонда Сарајево и намјењен је младим особама доби између 13 и 19 година.

Пројекат има за циљ смањење понуде и потражње дрога међу младима на подручју општине Невесиње кроз низ едукација и пружање подршке младима како експериментисање не би прерасло у зависност.

Радионица “Није сваки почетак најтежи – буди опрезан“ окупила је велики број ученика из СШЦ “Алекса Шантић“ и ОШ “Ристо Пророковић“ гдје су млади имали прилику стећи нова знања која ће им помоћи да у будућности сачувају и себе и друге од порока времена у којој живе.

Сљедећа радионица под називом “Утицај дроге на понашање појединца и посљедице по здравље“ одржаће се 6. новембра у 10 часова у просторијама Општине Невесиње, а пријавни образац налази се на линку : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjABMjvO6irRAM2aWYXDr0Nt_K-hVEbt1WGi50NIk7bdFLQQ/viewform?vc=0&c=0&w=1

 

 

Извор: Радио Невесиње