Nacionalni park „Sutjeska“ biće danas domaćin trećeg Sajma tradicionalne hrane i narodnih rukotvorina koji će na Tjentištu okupiti izlagače iz Foče i okolnih opština.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma je individualna domaća proizvodnja, seoski turizam i održivi razvoj u seoskim područjima, najavljeno je iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ koji je organizator sajma.

Sajam izlagača narodnih rukotvorina, tradicionalnih jela, zanatskih proizvoda, sira, meda, ljekovitog bilja i raznih vrsta rakije, postaje prepoznatljiv i svake godine povećava se broj zainteresovanih učesnika, ali i posjetilaca.

Manifestacija pruža mogućnost da se autohtoni proizvodi iz Foče i opština u okruženju, ali i sa cijelog prostora BiH, promovišu u turističkom smislu i to u jedinstvenom prirodnom ambijentu, te da proizvođači i pružaoci usluga seoskog turizma razmijene iskustva da bi mogli lakše doći do tržišta.

Sajam će biti održan u restoranu „Komlen“ u podnožju Spomenika Bitke na Sutjesci, a otvaranje je najavljeno za 11.00 časova.

 

Izvor: RTRS