У оквиру манифестације Требињско културно љето, одржаће се концерт ауторске музике Ранка Слијепчевића, у Галерији Музеја Херцеговине Требиње, у четвртак, 23. августа 2018. године, са почетком у 20.30 часова.

Богати репертоар познатог требињског кантаутора пратиће, на клавиру, Божидар Бобо Вучур. Публика ће имати прилику да чује неке од старих хитова, као што су: „Опет је на тебе ноћ мирисала“, „Возови“, „Требињска“, а биће представљено и неколико нових пјесама.

Ранко Слијепчевић је објавио дванаест кантауторских албума, четири збирке поезије, роман „Хамлет од Трибуније“. Писао је стихове и музику за неке од најпопуларнијих пјевача у Србији и бившој Југославији. Добитник је награда на свим значајнијим фестивалима у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Члан је скупштине СОКОЈ-а и Удружења композитора у Србији. Запослен је у Радио Требињу, као музички сарадник.

Божидар Бобо Вучур је завршио Музичку академију у Сарајеву. Радио је у Музичкој школи у Требињу, а у периоду од 1992. до 1998. године, обављао је  дужности директора. Тренутно је запослен у Радио Требињу на пословима музичког уредника. Сарађивао је као композитор и инструменталиста са многим познатим именима наше музичке сцене. За свој рад је добио низ признања и награда.Члан јe АMУС-а, АИС-а и Естраде РС, гдје има статус врхунског естрадног умјетника.

Padrino radio "live" – 21.08.2018. – Ranko Slijepčević

Geplaatst door Hercegovina Promo op Dinsdag 21 augustus 2018

ХП, август 2018.