У Галерији Музеја Херцеговине Требиње, у понедјељак, 18. марта 2019. год. у 19.00 часова биће одржан концерт класичне музике: Дејан Тркуља, кларинет и Дуња Јанковић, клавир.

Дејан Тркуља, кларинет – рођен 1984. године у Бањој Луци.

Дипломирао и магистрирао на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, на одсјеку за кларинет, у класи професора Николе Срдића. Тренутно је студент треће године докторских студија на Академији уметности у Новом Саду. Члан је оркестра Бањалучке филхармоније од 2010. године, на мјесту првог кларинетисте. Као солиста, уз пратњу оркестра Академије умјетности, под диригентском палицом Бранке Радошевић-Митровић извео је дјела W. А. Mozart-a, К. Бабића, C. Saint-Saens-а, А. Copland-а, G. Ph. Telemann-а. Учествовао је у снимању компакт диска са композицијама Владе С. Милошевића у продукцији Академије умјетности у Бањој Луци, те је за ту прилику са пијанисткињом Тимеом Хотић премијерно снимио композицију Севдалинка.

Запослен је у звању доцента на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци на предметима Кларинет, Методика кларинета и Оркестарске дионице.

Дуња Јанковић, клавир – рођена је у Добоју гдје завршава основну музичку школу са освојене двије специјалне награде у категорији камерне музике и прву награду у категорији соло клавир. У Бањој Луци  2003. године уписује средњу музичку школу у класи проф. Бранке Кузмановић. За вријеме школовања осваја прве награде у камерним саставима као и за соло извођење. 2003.године уписује Академију умјетности у Бањој Луци, у  класи проф. др Владимира Цвијића и завршава основне студије 2011. године, а мастер студије 2013. године, са просјечном оцјеном 10,00. Усавршава се на курсевима Наташе Вељковић (Аустрија) и Колина Стоуна (Велика Британија). У току студија наступа на многобројним концертима солистичке и камерне музике и осваја прве награде у категорији камерних ансамбала на такмичењима у Херцег Новом и Београду. Учествовала је и на Фестивалу „Nei suoni dei luoghi“ у Италији као представник Академије умјетности.

Пијаниста је Удружења пјевача оперске музике „Фигаро“,  као и Камерног ансамбла „Белканто“ са којима је извела многобројне концерте у БиХ,Србији и Црној Гори. У мају 2017. године била је један од официјелних корепетитора III интернационалног конгреса кларинетиста у Травнику, гдје је одржала цјеловечерњи концерт са кларинетистом Кристијаном Борошем (Нови Сад, Србија).

Одржала је преко 30 цјеловечерњих концерата у улози клавирског сарадника. Запослена је на Академији умјетности од 2012. године, гдје је тренутно у звању вишег умјетничког сарадника.

Улаз је слободан. Добро дошли!

ХП, март, 2019.