Muzej Hercegovine u Trebinju uputio je poziv školarcima da se uključe u prvu u nizu, redovnih, edukativnih radionica za djecu, koja će se održati 16. februara, u 11 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Iz Muzeja Hercegovine u Trebinju je saopšteno da će lijepe vijesti, simbolično, stići iz jedine rekonstruisane Golubarske poštanske stanice u Bosni i Hercegovini, a koja se nalazi u okviru kompleksa Muzeja Hercegovine u Trebinju. Ova građevina, sudeći po planovima Kastela u Trebinju sa kraja 19. vijeka, ali i carskim uredbama Austrougarske monarhije, ukazuju na to da je već 1890. godine u Trebinju postojala Golubarska poštanska stanica – K. u. K. Brieftauben Station.

Pored brojnih zanimljivosti koje ćete saznati o načinima na koje su naši preci slali pisma i poruke, kako su važne vijesti stizale do udaljenih krajeva, učesnici radionice pod nazivom „„Golubarska pošta, stanica Trebinje“, djeca će imati priliku da prave pisma poput onih koja su raznosili golubovi pismonoše, da crtaju razglednice po motivima starog Trebinja, ali i da svoje znanje pokažu u brzopoteznom kvizu.

Radionicu vode kustos MA Tamara Rajković i kustosi pripravnici Stanka Jokanović i Simo Radić.

Iz Muzeja poručuju da se svi zainteresovani učenici na radionicu mogu prijaviti  putem telefona broj 059/271-060, kontakt osobe su Tamara Rajković i Stanka Jokanović, na e-mail [email protected] ili putem Facebook stranice Muzeja Hercegovine u Trebinju.

HP, februar, 2019.