Музеј Херцеговине у Требињу упутио је позив школарцима да се укључе у прву у низу, редовних, едукативних радионица за дјецу, која ће се одржати 16. фебруара, у 11 часова у Музеју Херцеговине у Требињу.

Из Музеја Херцеговине у Требињу је саопштено да ће лијепе вијести, симболично, стићи из једине реконструисане Голубарске поштанске станице у Босни и Херцеговини, а која се налази у оквиру комплекса Музеја Херцеговине у Требињу. Ова грађевина, судећи по плановима Кастела у Требињу са краја 19. вијека, али и царским уредбама Аустроугарске монархије, указују на то да је већ 1890. године у Требињу постојала Голубарска поштанска станица – K. u. K. Brieftauben Station.

Поред бројних занимљивости које ћете сазнати о начинима на које су наши преци слали писма и поруке, како су важне вијести стизале до удаљених крајева, учесници радионице под називом „„Голубарска пошта, станица Требиње“, дјеца ће имати прилику да праве писма попут оних која су разносили голубови писмоноше, да цртају разгледнице по мотивима старог Требиња, али и да своје знање покажу у брзопотезном квизу.

Радионицу воде кустос МА Тамара Рајковић и кустоси приправници Станка Јокановић и Симо Радић.

Из Музеја поручују да се сви заинтересовани ученици на радионицу могу пријавити  путем телефона број 059/271-060, контакт особе су Тамара Рајковић и Станка Јокановић, на e-mail muzejhtr@gmail.com или путем Facebook странице Музеја Херцеговине у Требињу.

ХП, фебруар, 2019.