Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Dragan Bogdanić juče je posjetio nevesinjske zdravstvene ustanove, Opštu bolnicu i Dom zdravlja.

Bogdanić je izrazio zadovoljstvo stanjem u ovim ustanovama i zaključio da nakon četiri godine rada postoji potpuna opravdanost otvaranja nove nevesinjske Bolnice.

„Sada se ovdje rade komplikovane operacije digestivnog sistema, a istovremeno se ostvaruje značajna edukacija i osposobljava domaći kadar“, izjavio je ministar Bogdanić.

On je napomenuo da u nevesinjsku bolnicu sve više dolaze pacijenti iz čitavog regiona.

Bogdanić je nagovijestio mogućnost novih vidova liječenja, koji mogu da se provode u ovoj bolnici, što bi je još više promovisalo i finansijski ojačalo.

„Stanje u Domu zdravlja je jako dobro“, rekao je ministar i podsjetio da je resorno ministarstvo nedavno uložilo značajna sredstva u rekonstrukciju zgrade ove ustanove.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević istakao je da je menadžment ove ustanove upoznao ministra sa daljim planovima rada i naglasio da očekuje, kao i do sada, potpunu podršku resornog ministarstva.

 

Izvor: Radio Nevesinje