На радост бројних малишана у оквиру Градског парка у Требињу од данас постоји нови простор за игру и рекреацију дјеце. Новоизграђено дјечије игралиште на простору од 300 квадрата донирала је компанија Микрофин у оквиру своје велике донаторске акције током које су изграђена модерна игралишта у још 4 града Босне и Херцеговине.У присуству великог броја дјеце игралиште су свечано отворили Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња и Ненад Кандић, шеф филијале Микрокредитног друштва „Микрофин“ у Требињу.

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић захвалио се Микрофину на донацији истакавши да се оваквим и сличним донацијама шаље врло важна порука подршке и сарадње приватног и јавног сектора.

„Мислим да је ово порука и осталим организацијама које послују у Требињу да подрже овакве пројекте и да се оваквим и сличним донацијама шаље важна порука подршке и сарадње приватног и јавног сектора“ истакао је Ћурић.

 

„Жеља нам је била да дјеци створимо што боље услове како би своје слободно вријеме проводили у природи, у игри и дружењу, развијајући тако не само своје физичке способности, већ исто тако машту и креативност. С друге стране, морам нагласити да Микрофин више од двадесет година врло успјешно послује на подручју ове општине и драго ми је што смо управо на овај начин имали прилику да се одужимо нашим бројним клијентима и грађанима Требиња”, истакао је Ненад Кандић.

Градски парк смјештен је у центру Требиња, а због површине од  око 28.000 квадратних метара сматра се једним од највећих паркова на подручују Босне и Херцеговине. Компанија Микрофин је у изградњу петог по реду дјечијег игралишта уложила 15.000 конвертибилних марака, а опремљено је савременим реквизитима које чине између осталог тобоган, клацкалица, тродијелни тунел, љуљашке, кош итд.

Од 1997. године до данас, Микрофин је пласирао више од двије милијарде КМ кредита за становништво и привреду, задржавши чврсту лидерску позицију на тршишту микрофинансија. За 20 година пословања Микрофин је активно допринио развоју заједнице у којој послује кроз бројне инвестиције у културу, образовање и хуманитарне пројекте, подржавших донацијама више од 70 школа.

 

Извор: Град Требиње