У суботу 8. децембра у позоришној сали Културног центра Требиње биће изведена представа „Царево ново одијело“ настала у копродукцији Херцегновског позоришта и Херцег феста.
Комад је по истоименој бајци Ханса Кристијана Андерсена режирао Петар Пејаковић. Драматург представе је Ђорђе Станојловић, сенограф Војислав Килибарда, костими су дјело Јелене Васиљевић а продуценткиња представе је је Милина Ковачевић.
Копродуценти представу најављују као породичну театарску причу за све од 9 до 99 година , а ријеч је о „другачијој“ бајци која се бави свевременским питањима везаним за власт и њену злоупотребу,  питањем истине , лажи и манипулације. Ријеч је о причи која власт посматра као замку у коју лако упадају и они који владају и они којима се влада.
Представа „Царево ново одијело“ се дјеци обраћа као одраслим људима, не додворава им се већ покушава да их научи да формирају своје мишљење, свој став сматрајући их важним дијелом друштва.
Основна порука ове представе у којој глуме Дејан Ђоновић, Горан Славић, Милош Пејовић и Владимир Милошевић је да је вријеме да Петар пан одрасте и да Пинокио престане да лаже.
ХП, децембар 2018.