U subotu 8. decembra u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje biće izvedena predstava „Carevo novo odijelo“ nastala u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa.
Komad je po istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković. Dramaturg predstave je Đorđe Stanojlović, senograf Vojislav Kilibarda, kostimi su djelo Jelene Vasiljević a producentkinja predstave je je Milina Kovačević.
Koproducenti predstavu najavljuju kao porodičnu teatarsku priču za sve od 9 do 99 godina , a riječ je o „drugačijoj“ bajci koja se bavi svevremenskim pitanjima vezanim za vlast i njenu zloupotrebu,  pitanjem istine , laži i manipulacije. Riječ je o priči koja vlast posmatra kao zamku u koju lako upadaju i oni koji vladaju i oni kojima se vlada.
Predstava „Carevo novo odijelo“ se djeci obraća kao odraslim ljudima, ne dodvorava im se već pokušava da ih nauči da formiraju svoje mišljenje, svoj stav smatrajući ih važnim dijelom društva.
Osnovna poruka ove predstave u kojoj glume Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Vladimir Milošević je da je vrijeme da Petar pan odraste i da Pinokio prestane da laže.
HP, decembar 2018.