U Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje, u četvrtak, 8. novembra 2018. godine, sa početkom u 20.00 časova biće priređen kantautorski koncert kompozitora, producenta i izvođača Brana Likića.

Brano Likić, muzičar, producent, pjevač, aranžer, kompozitor, preduzetnik, marketinški stručnjak iz Sarajeva, s adresama u Minhenu i Los Anđelesu ima iza sebe značajnu producentsku karijeru domaće muzičke industrije. U njegovom kultnom studiju BLAP, koji je radio od 1978. do 1992. godine nastalo je i producirano više od 500 albuma, od onih u stilu narodne muzike do najslavnijih nota kultne sarajevske pop-rok škole. U studiju BLAP svoje prve muzičke korake napravili su Dino Merlin i “Plavi orkestar”, “Bombaj štampa”, “Bolero”, Đino Banana. Tu je snimao Vajta u doba svoje najveće popularnosti, ovdje su takođe nastajali hitovi Hanke Paldum i Tome Zdravkovića. I danas se muzika koju je producirao Brano Likić sluša na radiostanicama i gleda na stranici YouTube. Jednom kada bude otvorena neka buduća „kuća slavnih“ bosanskohercegovačke muzike, u njoj će pored “Bijelog Dugmeta”, “Indeksa”, Safeta Isovića, “Diskotona”, “Vašeg šlagera sezone”, upisano zlatnim slovima stajati i ime Brana Likića i njegovog studija BLAP.

Starije generacije Brana Likića pamte kao pjevača grupe “Rezonansa” iz sedamdesetih. U toj etno-džez-rok grupi pjevao je zajedno sa svojom sestrom. Njihova pjesma „Nemoj meni branit’, moja nano“, te konceptualni album iz 1975. smatraju se remek-djelima muzičke produkcije.

Koncert organizuje Muzej Hercegovine Trebinje u saradnji sa muzičarom.

 

HP, novembar 2018.