Nemac Filip Kolšrajber zaustavio je Novaka Đokovića na mastersu u Indijan Velsu. Protivnik je napravio veliko iznenađenje eliminisavši glavnog favorita na turniru.

Novak Đoković neće imati priliku da se domogne nove titule u Indijan Velsu.

U borbi za osminu finala nadigrao ga je danas fantastični Kolšrajber. Novaku jednostavno ništa nije polazilo za rukom, propustio je nekoliko prilika.

S druge strane protivnik je iskoristio svoje šanse i riješio meč u svoju korist. U nastavku meča Novak je prvi došao do brejk lopte, koju nije uspio da iskoristi. U sedmom gemu Njemac je iskoristio svoju šansu i oduzeo servis Novaku. Đoković nije uspio da uzvrati pa je Kolšrajber osvojio prvi set sa 6:4.

Na startu drugog seta protivnik je oduzeo servis Novaku. Đoković nije uspioo da uzvrati pa je Kolšrajber potvrdio prednost i poveo sa 2:0. Novak je od finiša prvog seta djelovao iscrpljeno, bez energije, sve teže je dolazio do daha. Njemac je iskoristio pad u igri Đokovića i novim brejkom dolašao do prednosti od 5:2.

Novak uspjeva da uzvrati, vratio je jedan brejk, potom lako osvaja svoj servis i smanjio na 5:4. Ipak, Kolšrajber koristi drugu šansu da servisom riješi meč u svoju korist – 6:4 i u drugom setu.

Izvor: RTS