Немац Филип Колшрајбер зауставио је Новака Ђоковића на мастерсу у Индијан Велсу. Противник је направио велико изненађење елиминисавши главног фаворита на турниру.

Новак Ђоковић неће имати прилику да се домогне нове титуле у Индијан Велсу.

У борби за осмину финала надиграо га је данас фантастични Колшрајбер. Новаку једноставно ништа није полазило за руком, пропустио је неколико прилика.

С друге стране противник је искористио своје шансе и ријешио меч у своју корист. У наставку меча Новак је први дошао до брејк лопте, коју није успио да искористи. У седмом гему Њемац је искористио своју шансу и одузео сервис Новаку. Ђоковић није успио да узврати па је Колшрајбер освојио први сет са 6:4.

На старту другог сета противник је одузео сервис Новаку. Ђоковић није успиоо да узврати па је Колшрајбер потврдио предност и повео са 2:0. Новак је од финиша првог сета дјеловао исцрпљено, без енергије, све теже је долазио до даха. Њемац је искористио пад у игри Ђоковића и новим брејком долашао до предности од 5:2.

Новак успјева да узврати, вратио је један брејк, потом лако осваја свој сервис и смањио на 5:4. Ипак, Колшрајбер користи другу шансу да сервисом ријеши меч у своју корист – 6:4 и у другом сету.

Извор: РТС