Zbog nepovoljnih vremenskih prilika koncert grupe Brkovi održan je u Domu kulture.

U Bileću su te večeri došli brojni obožavaoci “Brkova“ iz Nikšića i cijele Hercegovine. Na koncertu je bilo oko 600 posjetilaca. Organizatori su uputili izvinjenje  onima koji su imali želju da prisustvuju ovom, kako kažu spektakularnom koncertu a nisu mogli ući u prepunu salu u kojoj je održano prvo festivalsko veče.
Za dobru žurku druge večeri festivala zadužen je bio „OK Bend“. Kako nam je u razgovoru rekao jedan od organizatora festa Nebojša Rogan, Goran i članovi „OK Benda“ oduševljeni su Bilećom i Hercegovinom. Rogan u šali kaže da je pjevača OK Benda“ menadžer jedva sklonio sa bine jer je pjevao preko tri sata, ali nošen dobrom publikom i nevjerovatnom atmosferom nije želio da prekida nastup.
Treća i završna festivalska veče  prevazišla je sva očekivanja kako organizatora tako i publike. Goca Tržan i bend napravili su nezaboravnu žurku za preko 3000 posjetilaca.
-Goca i njen bend zrače neviđenom energijom, to se naprosto mora doživjeti. Takvi su utisci svih ljudi sa kojima sam razgovarao, svi su rekli žele da se ova noć ponovi –  rekao je Nebojša Rogan.
Kulturni centar Bileće uvijek pruža priliku mladim i neafirmisanim muzičarima. Ove godine na festu je nastupila Marija Šljukić iz Ljubinja. Priliku da nastupe pred brojnom publikom imali su i di-džejevi Strašni, Vuja i Gosha.
Kulturni centar uručio je Povelju za promociju Bileće i Hercegovine  odbojkašici Tijani  Bošković. Povelju je primio njen brat Vuk, a Bileća je Tijani zahvalila  i gromoglasnim aplauzima.
Organizatori kažu da je ovo do sada najbolje organizovan fest na obali Bilećkog jezera i poručuju da već razmišljaju kako prirediti još bolji  deveti Lipa fest.
Atmosferu pogledajte na linkovima:
HP, avgust 2018.