Због неповољних временских прилика концерт групе Бркови одржан је у Дому културе.

У Билећу су те вечери дошли бројни обожаваоци “Бркова“ из Никшића и цијеле Херцеговине. На концерту је било око 600 посјетилаца. Организатори су упутили извињење  онима који су имали жељу да присуствују овом, како кажу спектакуларном концерту а нису могли ући у препуну салу у којој је одржано прво фестивалско вече.
За добру журку друге вечери фестивала задужен је био „OK Bend“. Како нам је у разговору рекао један од организатора феста Небојша Роган, Горан и чланови „OK Bendа“ одушевљени су Билећом и Херцеговином. Роган у шали каже да је пјевача OK Bendа“ менаџер једва склонио са бине јер је пјевао преко три сата, али ношен добром публиком и невјероватном атмосфером није желио да прекида наступ.
Трећа и завршна фестивалска вече  превазишла је сва очекивања како организатора тако и публике. Гоца Тржан и бенд направили су незаборавну журку за преко 3000 посјетилаца.
-Гоца и њен бенд зраче невиђеном енергијом, то се напросто мора доживјети. Такви су утисци свих људи са којима сам разговарао, сви су рекли желе да се ова ноћ понови –  рекао је Небојша Роган.
Културни центар Билеће увијек пружа прилику младим и неафирмисаним музичарима. Ове године на фесту је наступила Марија Шљукић из Љубиња. Прилику да наступе пред бројном публиком имали су и ди-џејеви Страшни, Вуја и Gosha.
Културни центар уручио је Повељу за промоцију Билеће и Херцеговине  одбојкашици Тијани  Бошковић. Повељу је примио њен брат Вук, а Билећа је Тијани захвалила  и громогласним аплаузима.
Организатори кажу да је ово до сада најбоље организован фест на обали Билећког језера и поручују да већ размишљају како приредити још бољи  девети Липа фест.
Атмосферу погледајте на линковима:
ХП, август 2018.