Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас са епископом захумско-херцеговачким и приморским господином Димитријем.

Током састанка, највише пажње посвећено је обиљежавању 800 година Епархије захумско-херцеговачке и приморске и Српске православне цркве, чији јубилеј се прославља 2019. и 2020. године.

С тим у вези, епископ Димитрије информисао је предсједавајућег Предсједништва о динамици радова на обнови старе школе и Саборне цркве у Мостару, која би требало да буде централно мјесто обиљежавања јубилеја ове епархије.

На састанку је разговарано и о положају српског народа у долини Неретве, као и у осталим градовима у Федерацији БиХ који припадају Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Раније су Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов положили у Источном Сарајеву вијенац код спомен-плоче некадашњем руском амбасадору у УН Виталију Чуркину.

Додик ће се у Предсједништву састати са амбасадором Норвешке у БиХ Гури Рустен.

За 14.00 часова предвиђен је састанак Додика и чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића са генералним директором Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном и извршним директором за Европу и Централну Азију у Европској служби за спољне послове Томасом Маур-Хартингом.

Извор: РТРС