Директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед посјетио је јуче Градску управу Града Требииња.

Након разговора са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем он је истакао да је неопходно да у Херцеговини буде центар за обуку ватрогасаца, с обзиром на чињеницу да је то подручје најизложеније пожарима.

“Нови ватрогасни дом мораће бити опремљен како би се успоставио рад овог центра, у чему ће локална власт имати подршку Републичке управе Цивилне заштите”, навео је Међед.

Градоначелника Требиња Мирко Ћурић захвалио је директор Републичке управе Цивилне заштите на посјети, истакавши да су разговарали о посљедицама олујног вјетра орканске јачине који је недавно нанио вишемилионску штету у овом граду.

Ћурић је рекао да ће град уложити додатна средства у опремање ватрогасног дома како би он постао републички или регионални центар за обуку ватрогасаца.

“Имамо изузетно добру сарадњу са Републичком управом цивилне заштите и надам се да ће тако бити и у наредном периоду”, истакао је Ћурић.

Међед је претходно разговарао са припадницима Територијалне ватрогасне јединице Требиње, те присуствовао и уклањању убојних средства из ријеке Требишњице.

Извор: Град Требиње