Na petodnevno nagradno putovanje noćas je krenulo 29 najboljih studenata iz Trebinja, čiju ekskurziju, po odluci gradonačelnika Luke Petrovića, finansira Grad Trebinje.

Studenti će tokom putovanja obići tri evropske prestonice – Beč, Budimpeštu i Bratislavu, a sa njima na putovanje krenuo je i turistički vodič koji će ih upoznati sa svim znamenitostima ovih gradova.

Ovo je prvi put da jedan grad u Republici Srpskoj nagrađuje ekskurzijom najbolje studente, kao podstrek da postignu još bolje rezultate u nastavku studiranja, odnosno stručnog usavršavanja.

Studente su na put, osim roditelja, ispratili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić.

Petrović je rekao da je ovo samo mali znak pažnje prema najboljim studentima, kojima je poželio sretan put i lijepo druženje na putovanju.

– Vi ste budućnost ovog grada. Nadam se da ćete sutra, kada završite, biti na usluzi svom Trebinju. Gradska uprava će vam uvijek biti na raspolaganju – istakao je Petrović.

On je dodao da će Gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrednijih studenata i nastojati da im obezbijedi uslove da u svom gradu primijene ono što su naučili tokom školovanja.

Na ekskurziju je krenuo i Srđan Ratković, student Filozofskog fakulteta, odsjek istorija na Palama, za koga je ovo jedno novo iskustvo i pozitivan primjer rada gradske vlasti u Trebinju.

– Ovo je nešto novo u Trebinju i za svaku je pohvalu. Cijene naš trud i hvala im na tome. Nadam se da ćemo se lijepo družiti na ovom putovanju – istakao je Ratković.

Očekuje se da studenti danas u poslijepodnevnim časovima stignu u Beč, a povratak u Trebinje planiran je za 26. jul.

Studentima je obezbijeđen prevoz, smještaj i hrana.

 

Izvor: RTRS