Градоначелник Лука Петровић опростио се данас, на засједању Скупштине града, од својих сарадника у Градској администрацији и одборника у Скупштини града.

Петровић је истакао да је данас његов посљедњи дан на функцији градоначелника Требиња и да већ од сутра преузима дужност генералног директора Електропривреде Републике Српске.

У протеклом двогодишњем период, заједно са сарадницима, успио је да подмлади кадрове, створе услове за функционалније мјесних заједница, на квалитетнији начин организују рад Градске управе уводећи ИСО стандарде и БФЦ сертификат.

“Усвојили смо и средњорочни план инвестиција, успоставили бољу комукацију са влада Републике Српске и Србије, те са Епархијом ЗХиП”, навео је Петровић.

Према његовим ријечима, све што су радили у протеклом периоду довело је до стварања радне атмосфере чији су резултати 32 социјална програма и 52 конкретне инвестиције.

“Досадашњи рад треба наставити на исти начин, још боље. И даље сам у Требињу, 100 метара од Градске управе. Заједно смо и даље. Увијек је било неријешених проблема, али смо ту да их рјешавамо. Заједно можемо много више”, навео је Петровић.

Петровић је истакао да му је најдраже што су рад примјетили не само Требињци, већ грађани широм Републике Српске, па чак и региона.

“Избиорни резултат ме делегирао да идем даље, а да ли сам ову одлуку требао да донесем сада или послије -одговорићемо за неколико година. Али процјена је да након овог изборног повјерења треба да наставим даље, на мјесту генералног директора ЕРС-а, одакле ћу моћи много више да помогнем и интензивирам инвестиције како би буџети источнохерцеговачких општина били већи”, поручио је Петровић.

Петровића ће до ванредних избора, који ће бити одржани најдуже у року од 90 дана, мијењати његов замјеник Мирко Ћурић.

Има исту вољу и енергију као и ја, рекао је Петровић.

 

Извор: Град Требиње