Instrumentalisti i vokalni solisti orkestra trebinjske Gimnazije “Jovan Dučić”, pod dirigentskim vođstvom profesora Pera Bokića, oduševili su u srijedu uveče publiku u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra izvodeći obrade popularnih rok i pop domaćih i inostranih pjesama.

Koncert je otvorila kompozicija “Čekaj me”, po stihovima ruskog pjesnika Konstantina Simonova, koju je orkestar sa solistom Matijom Tučićem aranžirao za konkurs Pedagoškog zavoda RS, a koja je na “Jutjubu” postala svojevrsni hit.

– Prvi put smo je izveli pred našom publikom. Mogu da kažem da je publicitet koji je orkestar dobio s ovom pjesmom mnogo veći nego što smo očekivali – kazao je Bokić. On je dodao da je u planu orkestra da naprave i svoju prvu autorsku kompoziciju, čime bi učenici još više bili podstaknuti na kreativnost.

– Ljubavi i energije za takav poduhvat nam ne manjka – poručuje Mili Bovan, koji u orkestru svira klavijature. Četvrti solistički koncert orkestra škole, koji je formiran prije više od tri godine, priređen je u okviru petih Susreta gimnazija Evrope, koji se održavaju u Trebinju.

Izvor: Glas Srpske