Инструменталисти и вокални солисти оркестра требињске Гимназије “Јован Дучић”, под диригентским вођством професора Пера Бокића, одушевили су у сриједу увече публику у препуној позоришној сали Културног центра изводећи обраде популарних рок и поп домаћих и иностраних пјесама.

Концерт је отворила композиција “Чекај ме”, по стиховима руског пјесника Константина Симонова, коју је оркестар са солистом Матијом Тучићем аранжирао за конкурс Педагошког завода РС, а која је на “Јутјубу” постала својеврсни хит.

– Први пут смо је извели пред нашом публиком. Могу да кажем да је публицитет који је оркестар добио с овом пјесмом много већи него што смо очекивали – казао је Бокић. Он је додао да је у плану оркестра да направе и своју прву ауторску композицију, чиме би ученици још више били подстакнути на креативност.

– Љубави и енергије за такав подухват нам не мањка – поручује Мили Бован, који у оркестру свира клавијатуре. Четврти солистички концерт оркестра школе, који је формиран прије више од три године, приређен је у оквиру петих Сусрета гимназија Европе, који се одржавају у Требињу.

Извор: Глас Српске