У болничкој Служби за трансфузијску медицину у Невесињу јуче су крв даровали чланови Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“.

Прикупљено је 14 доза драгоцјене течности.

Предсједник овог Удружења Мирослав Вуковић рекао је да су током ове године њихови активисти даровали 360 доза крви, а циљ им је да 2018. заврше са преко 400 прикупљених доза. Учествовали су у акцијама добровољног даривања крви у Новом Саду, Ужицу, Сребреници, Вишеграду, Требињу и Плужинама, а нарочито су поносни на недавно одржану акцију у Гацку, у којој је прикупљено 130 доза течности, која живот значи.

Посебан печат јучерашњој акцији прикупљања крви дала је мајка Сања Драшковић, са кћерком Милицом и сином Стеваном. Сања је крв даровала шести пут. С поносом истиче да се овом хуманом чину њена двадесетједногодишња кћерка одазвала четири пута, а годину дана млађи Стеван данас је први пут даровао крв. Ова поносна мајка каже да ће се, с пунољетством, у добровољне даваоце крви од сљедеће године уписати и њен најмлађи син.

Доктор Максим Брењо истиче да је наступио период када су залихе крви на минимуму у цијелој РС, па и у Невесињу. Позвао је све хумане људе да дођу у болничку Службу за трансфузијску медицину и дарују драгоцјену течност.

 

Извор: Радио Невесиње