Након што су успјешно реализовали пројекат изградње вишенамјенског спортског игралишта у сарадњи са Међународном организацијом за миграције (ИОМ) и завршили радове на изградњи теретане на отвореном у сарадњи са фондацијом „Мозаик“, чланови Омладинске организације „Језерине“ кренули су у реализацију новог пројекта, изградње игралишта за дјецу.

Игралиште, које ће највише обрадовати најмлађе становнике Језерина и Билеће састојаће се од дрвених кућица, мостова, љуљашки, тобогана и клацкалица. Чланови Омладинске организације Језерине кажу да су добили прилику да конкуришу за додатна средства код Међународне организације за миграције и одлучили да та средства искористе за изградњу игралишта за дјецу. 


„Изградњом дјечијег игралишта употпунићемо комплетан објекат који ће бити на располагању дјеци свих узраста. Ово игралиште, заједно са свим до сада изграђеним објектима на овој локацији биће једно од најљепших мјеста за одмор, забаву и рекреацију.“, истичу у Омладинској организацији „Језерине“. 


Поред средстава која им је одобрила Међународна организација за миграције за успјешну реализацију овог пројекта потребна им је и додатна финансијска подршка.
„Оно што се подразумјева, јесте допринос локалне заједнице, коју је у великој мјери обезбједила наша омладинска организација. Надамо се да ћемо као и у реализацији претходних пројеката наићи на подршку и помоћ успјешних предузетника како бисмо завршили још једну лијепу причу у нашем граду”, кажу чланови ОО „Језерине“.
Координатор ИОМ Дејана Јањић истиче да је посебно поносна на ову омладинску организацију као и пројекте које заједно успјешно спроводе у дјела. 


„Након успјешне реализације пројекта изградње вишенамјенског спортског игралишта добили смо могућност да аплицирамо за додатни грант, па смо конкурисали за додатна средства за изградњу дјечијег игралишта. Веома сам поносна на ову групу младих који су права позитивна прича нашег града.“, рекла је Дејана Јањић и подсјетила да је ова активност дио пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у БиХ„ који имплементира Међународна организација за миграције, а финансијски подржавају USAID, Влада Велике Британије и Италијанска амбасада у БиХ.

 

 

Извор: Радио Билећа